En un moment en què la sostenibilitat i la gestió responsable dels recursos naturals són crucials, des de GasN2 hem fet un pas endavant amb un projecte innovador al càmping La Ballena Alegre, situat a Sant Pere Pescador (Girona), reconegut com el més sostenible d’Europa. El nostre projecte de “Precipitació Higromètrica” se centra a capturar la humitat de l’aire i convertir-la en aigua utilitzable, ajudant a mitigar l’escassetat creixent d’aigua mentre protegim el medi ambient.

Capturar la humitat de l’aire i transformar-la en aigua utilitzable

El sistema que hem desenvolupat a GasN2 utilitza tecnologia avançada de precipitació higromètrica que permet captar i condensar la humitat present a l’aire. Aquest procés altament eficient és capaç de generar fins a 2.000 litres d’aigua diaris, que es destinen directament a les piscines del càmping La Ballena Alegre. D’aquesta manera, es compensa l’evaporació natural, assegurant un subministrament constant sense necessitat de recórrer a fonts addicionals, la qual cosa redueix l’extracció d’aigua subterrània o potable i disminueix l’impacte sobre els recursos locals.

Un exemple de compromís ambiental en el sector turístic

La implementació d’aquesta tecnologia a La Ballena Alegre no només reforça el compromís del càmping amb el medi ambient, sinó que també estableix un nou estàndard per a les instal·lacions turístiques a Europa. Aquest projecte forma part del “Model Ballena 2030”, una iniciativa ambiciosa que va més enllà de la sostenibilitat, cercant la regeneració de l’entorn i promovent la col·laboració amb empreses locals. Així, es converteix en un referent europeu en la gestió sostenible de l’aigua.

La tecnologia de GasN2 redueix la dependència de fonts tradicionals d’aigua

En un context global d’escassetat d’aigua, especialment en zones costaneres i turístiques on el consum és elevat i els recursos limitats, iniciatives com aquesta són vitals. La tecnologia de GasN2 redueix la dependència de fonts tradicionals d’aigua, preservant els recursos naturals per a les generacions futures.

Allò innovador d’aquest projecte és la seva capacitat per convertir un recurs generalment desaprofitat, com és la humitat de l’aire, en aigua útil de manera sostenible i eficient. No només ajuda La Ballena Alegre a mantenir les seves instal·lacions de forma ecològica, sinó que també ofereix un model replicable en altres zones amb condicions climàtiques similars.

La col·laboració entre GasN2 i La Ballena Alegre és un exemple inspirador de com la tecnologia i la consciència ambiental poden unir-se per crear solucions que beneficiïn tant les empreses com el planeta. En un moment en què la indústria turística busca reduir el seu impacte ecològic, aquest projecte demostra que la innovació i la sostenibilitat poden avançar de la mà per construir un futur més sostenible.