En la seva aposta contínua per la innovació i la sostenibilitat, GasN2 presenta el seu nou projecte de captura de CO₂, una solució pionera dissenyada per descarbonitzar la indústria. Amb una capacitat de captura escalable i combinable en mòduls de 1.000 i 10.000 tones de CO₂ anuals, aquest sistema pretén marcar un abans i un després en la reducció d’emissions i l’ús eficient dels recursos energètics en el sector industrial.

Captura de CO₂: Cap a una indústria lliure de carboni

El procés desenvolupat per GasN2 inclou tres etapes principals: pretractament, tractament i posttractament del gas. La captura es basa en l’adsorció-desorció del CO₂, fet que permet separar el diòxid de carboni d’altres gasos mitjançant l’ús de baixes pressions en materials adsorbents, amb uns costos operatius un 50% inferiors a tecnologies de captura com les amines. Això resulta en un producte final de CO₂ comprimit i llest per a la seva reutilització o emmagatzematge. Amb pureses de captura entre el 70 i el 80%, es pot incrementar mitjançant la liquació per assolir qualsevol puresa o qualitat requerida al mercat. Les instal·lacions estan dissenyades per integrar-se fàcilment en processos industrials que produeixin vapor o aigua calenta a través de focus emissors de combustió, maximitzant l’eficiència energètica gràcies a la integració de tota la tecnologia de captura dins del mateix àmbit.

Una solució flexible i escalable

GasN2 ofereix models adaptables segons la necessitat específica de cada client, amb sistemes modulars que van des de 1.000 fins a 10.000 tones de CO₂ capturades per any. La modularitat de la tecnologia facilita l’ampliació o reducció de la capacitat segons els canvis en la demanda i permet la seva integració en diferents tipus de plantes industrials, des de generadores d’energia fins a instal·lacions químiques o de processament d’aliments. La capacitat per capturar CO₂ de corrents de gasos amb concentracions variables el converteix en una opció versàtil per a la descarbonització de múltiples sectors. A més de ser una solució escalable, té uns costos operatius molt baixos, igual que els costos de manteniment, i un risc molt baix de la pròpia tecnologia.

Impulsant la sostenibilitat en la indústria

El projecte de captura de CO₂ de GasN2 no només suposa una millora en la gestió d’emissions, sinó que també contribueix a l’economia circular oferint el CO₂ capturat com a matèria primera per a altres processos industrials. La possibilitat de reutilitzar el diòxid de carboni en la producció de gasos industrials, begudes carbonatades o fertilitzants, entre altres, tanca el cicle del carboni, disminuint així la dependència de fonts no renovables. Aquesta solució representa un pas significatiu cap a l’assoliment dels objectius de reducció d’emissions de la Unió Europea per al 2030 i la neutralitat climàtica el 2050.

Innovació al servei del medi ambient

Amb el seu compromís de recerca i desenvolupament continu, GasN2 no només es posiciona com a líder en tecnologies de captura de CO₂, sinó també com un motor de canvi en la transició cap a una indústria més neta i sostenible. Aquest projecte és un exemple de com les empreses poden adoptar un enfocament proactiu per afrontar el canvi climàtic, demostrant que la innovació i la responsabilitat ambiental són fonamentals per al futur del sector industrial.