El major congrés mundial de química se celebra per primera vegada a casa nostra.

És un plaer convidar-vos a participar com a delegat, patrocinador i com a expositor del 10è Congrés Mundial d’Enginyeria Química (WCCE10).

El congrés tindrà lloc de l’1 al 5 d’octubre de 2017, coincidint amb Expoquimia a la fira de Barcelona, que reunirà més de 3.000 enginyers químics de tot el món, i més de 50 empreses relacionades amb la química així com les organitzacions, plataformes i organismes públics més rellevants en la matèria.

El Consell Mundial d’Enginyeria Química (WCEC), la Federació Europea d’Enginyeria Química (EFCE) i la Societat Europea d’Enginyeria Bioquímica Ciències (ESBES) promou aquest “tres en un” que organitza el Grup EFCE-Espanya, format per Enginyers, SEQUI , AIQS i ANQUE.

S’espera que aquesta edició del congrés sigui un èxit. Sens dubte, és una cita obligada per a tots els professionals del sector, una excel·lent oportunitat de poder tenir a casa nostra un acte d’aquesta magnitud.

Catalunya és un país amb una llarga tradició del sector químic. Barcelona és una de les ciutats més visitades del món. La seva posició privilegiada a la costa mediterrània, porta d’entrada i la llar de diverses cultures antigues sempre ha representat l’essència de l’art, la cultura i el progrés a Espanya. És la ciutat emblemàtica de la regió més rica d’Espanya, líder en l’art, el disseny, la indústria i l’estil de vida, una visita obligada per als viatgers i una font inesgotable d’inspiració.

Aquest esdeveniment de renom dins el sector ens dona l'oportunitat de descobrir de primera mà les tecnologies del futur amb el simposi específic “Factory of the Future” , economia o senzillament parlar dels premis Nobel o escriptors que hem après. El congrés reunirà a 3.000 professionals del sector químic dels quals el 60% prové d’Europa, 20% d’Amèrica del Nord i del Sud i l’altra 20% d’Àsia Pacífic.

Sens dubte, és un canal important entre la indústria i el món acadèmic i fomenta la cooperació de bioenginyers de tot Europa i a l'estranger. Aquesta empresa conjunta s'estén als temes tradicionals de l'enginyeria química per incloure biorefineries, Enginyeria de bioprocessos, Bioseparaciones, biocombustibles, biomaterials, la biotecnologia d'algues, productes i nanobiotecnologia base biològica.

La Química i Enginyeria inclou quatre temes principals que arriben a la investigació d’avantguarda, les noves tecnologies, i les àrees de creixement emergent en enginyeria química i bioquímica. Els grans desafiaments cobreix les quatre àrees prioritàries d'ample i molt coneguts per al segle XXI: Energia, Aigua, salut i benestar i l’Alimentació i Nutrició.

Les Olimpíades de Química, places limitades

Els organitzadors volem donar una atenció especial als joves enginyers químics i futurs talents amb el coneixement, l’educació i la formació. Les activitats específiques d’especial interès tant per a les futures promeses, així com per a les empreses que enriquiran enfocament, buscant identificar i reclutar talent per al futur.

Sens dubte, el congrés suposa una important injecció de capital, un motor que impulsa l’economia catalana, espanyola i internacional. Es un reclam que contribueix a l’economia industrial transformant tecnologies disruptives en oportunitats de negoci.

Suposa un salt qualitatiu per potenciar la visibilitat de coneixement el qual Catalunya té un paper fonamental i clau a nivell internacional. Són les nostres Olimpíades on es donaran diferents premis segons categoria i temàtica. De fet, podeu consultar la informació web periòdicament ja que s’anirà revelant informació a mesura que s’acosti l’esdeveniment. Les conferències d’alt nivell i conferències magistrals seran realitzades per destacats acadèmics tant del món acadèmic com de la indústria.

Per exemplificar la fusió acadèmica i empresarial, no cal anar massa lluny. GasN2 , empresa formada per químics, biòlegs i enginyers altament experimentats amb el desenvolupament i implementació de solucions especialitzades en el mercat associat al consum de gasos, on sóc el president s’ha presentat com a ponent i espònsor del congrés.

La ciència no importa si no adopta la forma de solucions útils i assequibles per a les persones. Des de l’inici, la nostra prioritat ha estat la salut i benestar de les persones, més enllà de l’objectiu econòmic. La investigació constant de l’excel·lència en la qualitat i la dedicació als equips són per tant les calors i la visió que Gasn2 posa en pràctica i comunica dia a dia. Per aquest motiu hem volgut fusionar la part acadèmica i la part empresarial i portar el nostra gra de sorra al sector.

Senyors, tenim l’oportunitat d’aplicar tecnologia acadèmica al terreny empresarial. Sent conscients d’aquesta, volem aprofitar l’ocasió i tenir un paper dins de la mateixa com a empresa com a patrocinadors de bronze i com a ponents. El nostre equip d’investigació que porta quatre anys desenvolupant projectes innovadors i solucions d’alt valor diferencial presenta dues “Abstracts”: Equips cromatogràfics en el sector alimentació a ‘Atmosfera Protectora (MAP) i CO2 .

La investigació tracte sobre els equips cromatogràfics i l’estalvi energètic i microbiològics respecte els sistemes de subministrament tradicional. Potser és un pèl agosarat però d'aquest congrés sortiran guspires.

Les expectatives dels consumidors de productes alimentaris envasats es centren els seus interessos no només de la qualitat de la matèria primera, sinó també en qüestions com ara el manteniment de les propietats organolèptiques alterades, productes visualment atractius i apetitosos o vida útil prolongada. Tot això, mentre que els productes es mantenen sans i segurs per al consum. Per aquestes raons, en les últimes dècades la indústria alimentària ha desenvolupat sistemes cada vegada més eficaços per satisfer aquestes demandes.

Per tant, tot estudiant, acadèmic, empresari i/o investigador del sector químic, l’animem que entri i es subscrigui a la pàgina web http://www.wcce10.org/

L’organització ha allargat el termini de participació fins al 31 juliol i es pot patrocinar a partir de 500 euros. Cal tenir en compte que les places són limitades i que s’espera una afluència sense precedents.

És la primera vegada que es celebra a Espanya un acte insòlit i únic que cal aprofitar al màxim les últimes novetats, innovacions i el futur de la química. Barcelona representarà el major aparador per a l’enginyeria química que s’ha donat mai a casa nostra i cal aprofitar-ho. És una gran oportunitat per al sector i la professió. Us animem a crear història i deixar el llistó molt alt.